Vind een Energielabelaar bij u in de buurt

Energielabels gemeentepanden voor beperking CO2-uitstoot

Geplaatst op: 2 december 2008 - Bron: milieu.residentie.net

Alle gemeentelijke gebouwen in Den Haag krijgen de komende twee jaar een energielabel. Wethouder Peter Smit van milieu plakte donderdag het eerste label op het stadsdeelkantoor Haagse Hout. Het energielabel is een van de middelen om van Den Haag over twee jaar een CO2-neutrale stad te maken. De CO2-uitstoot wordt zo veel mogelijk beperkt en voor de rest gecompenseerd.

Het college heeft deze week een plan van aanpak vastgesteld dat de acties beschrijft die de gemeente moet nemen om de uitstoot door de eigen organisatie te minimaliseren.

De grootste energiebesparing is te bereiken in de gemeentelijke panden. In 2010 moeten alle gemeentelijke gebouwen met een publieksfunctie een energielabel (classificatie A-G) hebben.
Wethouder Peter Smit van milieu heeft donderdag het eerste officiële energielabel onthuld in het stadsdeelkantoor Haagse Hout. Dit gebouw heeft de officiële A-classificatie gekregen.

Peter Smit: "De gemeente Den Haag is in 2010 als eerste van de vier grootste steden CO2-neutraal. Wij lopen voorop met het plan voor een CO2-neutrale gemeentelijke organisatie. De gemeente Den Haag wil organisaties en inwoners inspireren om ons voorbeeld te volgen."