Vind een Energielabelaar bij u in de buurt

Persbericht: Een label voor energielabelaars

Geplaatst op: 10 december 2007

Niemand in Nederland kan het ontgaan zijn: vanaf 1 januari moet bij de verkoop van een woning een Energielabel overlegd worden. Een nieuwe website, www.energielabelaars.nl, gaat huizenbezitters helpen bij de aanschaf van dit certificaat. Als onafhankelijke partij geeft de website een compleet overzicht van alle aanbieders. Bezoekers van de site kunnen eenvoudig hun dichtsbijzijnde aanbieder zoeken.
Op de site kan een huizenbezitter in één oogopslag zien welke aanbieders er binnen de regio actief zijn. Het aantal energielabelaars is momenteel nog beperkt, maar zal de komende maanden snel toenemen. Vanaf begin volgend jaar zijn er maandelijks meer dan 10.000 energielabels nodig.

De site gaat bovendien tonen wat de kosten van het energielabel zijn. Kopers van een certificaat zullen naar verwachting tussen 150 en 200 euro betalen, maar ze worden ook veel duurder aangeboden. Een prijsvergelijk vooraf is dus van belang. De energielabelaars krijgen de mogelijkheid om hun tarieven op de site te publiceren. "Zo ziet de consument snel wie voor een acceptabele prijs een energielabel kan leveren", aldus de initiatiefnemers van de website. "Net als bij het label zelf, gaan we met kleuren het verschil aangeven: groen staat voor goedkoop, rood voor duur. De labelaars krijgen dus eigenlijk zelf een label."

Op de site zijn alleen bedrijven terug te vinden die volgens het Ministerie van VROM gecertificeerd zijn om het energielabel te verstrekken. Deze informatie is aangevuld met heldere naslag over het hoe en waarom van het energielabel.

Het initiatief is afkomstig van Landlords, een uitgever van informatieve websites ten behoeve van de vastgoedsector. Met de site wil zij het voor consumenten eenvoudiger maken om een energielabel te verkrijgen en tracht zij de concurrentie onder energielabelaars te vergroten.