Vind een Energielabelaar bij u in de buurt

Energielabel woningen wordt beter vergelijkbaar

Geplaatst op: 5 september 2008 - Bron: woonnieuws.nl
Het huidige energielabel is sinds dit jaar verplicht bij verkoop of verhuur van een woning. Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) werkte het label echter niet optimaal. Woningen zouden slecht vergelijkbaar zijn.

Vanaf 1 januari komt op het energielabel te staan voor welk type woning het label is afgegeven. Zo kunnen kopers en huurders het energieverbruik van woningen beter met elkaar vergelijken. De Vereniging Eigen Huis wees er namelijk op dat goed geïsoleerde hoekappartementen een beter label kregen dan tussenappartementen in dezelfde flat. Dit terwijl hoekappartementen veel meer vierkante meter buitenmuren hebben.


Op basis van de kritiek van de Vereniging Eigen Huis besloot Minister Ella Vogelaar (Wonen) het energielabel verder te onderzoeken. Uit het onderzoek bleek dat de kritiek van de VEH hout sneed. Op het nieuwe label komt daarom een afbeelding van het woningtype te staan.

De Minister liet verder in de brief aan de Kamer weten dat eigenaren van huizen die al een energielabel hebben, het nieuwe label zullen krijgen.